Το ιστολόγιο έχει μεταφερθεί!

Αυτόματα θα μεταβείτε στη νέα ιστοσελίδα του Σ.Δ.Ε. Νάουσας. Αν δε συμβεί αυτό, παρακαλώ επιλέξτε
http://sde-naous.ima.sch.gr Ευχαριστούμε !!!

Καλώς ήρθατε στο blog του Σ.Δ.Ε. Νάουσας!

ΣΔΕ Νάουσας

Ακτινοβολία Κινητών

Το ΚΙΝΗΤΟ ακτινοβολεί και ΣΚΟΤΩΝΕΙ!!!

Αστρονομία

Project Πλανήτες

Εγγραφές

Εγγραφές για το εκπ. έτος 2014-2015

Αποφοίτηση 2014

Πρόσκληση στην Ημερίδα Ευαισθητοποίησης της Τοπικής Κοινωνίας - Αποφοίτηση

Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις 2010-2011

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Επίσκεψη του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στην Δημοτική Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας με την ποιήτρια Αρετή Γκανίδου



Οι εκπαιδευόμενοι και οι καθηγητές του παραρτήματος Αλεξάνδρειας του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Νάουσας την 01/04/2014 επισκεφτήκαν την δημοτική βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας.

Μετά από την υποδοχή της υπεύθυνης βιβλιοθηκονόμου Βέτας Ποράβου, ακολούθησε μια σύντομη ενημέρωση πάνω στον τρόπο λειτουργίας της βιβλιοθήκης, για το σύστημα ταξινόμησης των βιβλίων, για τις εκπαιδευτικές δράσεις της Δημοτικής Βιβιλιοθήκης καθώς και για τον θεσμό της κινητής βιβλιοθήκης.


Στην συνέχεια οι εκπαιδευόμενοι και οι καθηγητές του σχολείου γνώρισαν την ποιήτρια και φιλόλογο Αρετή Γκανίδου. Η Αρετή Γκανίδου είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους εκπαιδευόμενους για τα βιβλία και τις αναγνωστικές τους προτιμήσεις καθώς και για τις επιλογές από τους τίτλους της βιβλιοθήκης έκαναν οι εκπαιδευόμενοι.

Η ποιήτρια Αρετή Γκανίδου διάβασε κάποια αποσπάσματα από την ποιητική της παραγωγή και οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί πάνω στην διαδικασία της ποιητικής δημιουργίας και για το φαινόμενο της ποίησης στη καθημερινή ζωή μας.

Η εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη που ως στόχο είχε να κινητοποιήσει τους εκπαιδευόμενους στο να γνωρίσουν από κοντά έναν χώρο πολιτισμού και δράσεων όπως η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας υπήρξε και ένα κίνητρο για την φιλαναγνωσία του τυπωμένου βιβλίου στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: