Το ιστολόγιο έχει μεταφερθεί!

Αυτόματα θα μεταβείτε στη νέα ιστοσελίδα του Σ.Δ.Ε. Νάουσας. Αν δε συμβεί αυτό, παρακαλώ επιλέξτε
http://sde-naous.ima.sch.gr Ευχαριστούμε !!!

Καλώς ήρθατε στο blog του Σ.Δ.Ε. Νάουσας!

ΣΔΕ Νάουσας

Ακτινοβολία Κινητών

Το ΚΙΝΗΤΟ ακτινοβολεί και ΣΚΟΤΩΝΕΙ!!!

Αστρονομία

Project Πλανήτες

Εγγραφές

Εγγραφές για το εκπ. έτος 2014-2015

Αποφοίτηση 2014

Πρόσκληση στην Ημερίδα Ευαισθητοποίησης της Τοπικής Κοινωνίας - Αποφοίτηση

Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις 2010-2011

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Το ΣΔE Νάουσας γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα ποίησης



Την Παρασκευή 28/03/2014 το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Νάουσας τίμησε την παγκόσμια ημέρα ποίησης με καλεσμένο τον ποιητή Ηλία Τσέχο την Παγκόσμια Ημέρα ποίησης.

Σε μια όμορφη ατμόσφαιρα, στον χώρο του σχολείου, ο Ηλίας Τσέχος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εκπαιδευόμενους για το έργο του και να ακούσει τις απόψεις τους για την ποίηση και την φιλαναγνωσία της –ένα δύσκολο θέμα, καθώς φαίνεται ότι η ποίηση δεν συμπεριλαμβάνεται στις αναγνωστικές προτιμήσεις των αναγνωστών. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν βίντεο με απαγγελίες από τον ίδιο τον ποιητή, καθώς και μελοποιημένα ποιήματά του.
  

Οι εκπαιδευόμενοι και οι καθηγητές του σχολείου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά έναν σημαντικό ποιητή που ζει στην περιοχή μας. Ο Ηλίας Τσέχος είχε την ευκαιρία να διαβάσει ποιήματά του στους εκπαιδευόμενους και να συζητήσει μαζί τους για την ποιητική διαδικασία και να απαντήσει σε καίριες ερωτήσεις τους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια σύντομη ομιλία του καθηγητή του σχολείου και εκδότη Θωμά Παπαστεργίου όπου ύστερα από μια μικρή αναδρομή στην ιστορία της ποίησης από το έπος του Γκιγκλαμές μέχρι την σύγχρονη εποχή, με έμφαση στην ελληνική –αρχαία και σύγχρονη– ποιητική δημιουργία, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της ποίησης στην σύγχρονη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: